Veteranbilsträff på Citadellet


Aktiviteterna i staden avlöser varandra. Nu en vecka efter karnevalen var det stor veteranbilsträff.

Redan på fredagen kom det bilar som uppehöll sig på Kasernplan och Rådhustorget, men den stora showen var på lördagen då allt visades upp inne på Citadellområdet. Där fanns en uppsjö av gamla bilar av alla de sorter. Jättestora amerikanare och olika europeiska märken, alla i jättefint skick. Vi gick runt och frossade bland grannlåtarna.Det var strålande väder, vilket gladde både utställare och besökareDet fanns en avdelning för gamla traktorer. Jag tror de flesta kom från Viarps gårtdsmuseum.
Vi fastnade för en gammal ångspruta från sent 1800-tal. Den hade tydligen varit väldigt revolutionerande på sin tid för den hade vunnit en massa utmärkelser.Av nostaligska skäl stannade vi upp vid en Volvo 544 av samma årsmodell och färg som den vi hade i Jokkmokk i början på 60-talet.Här var även en bil från 1908 som vi plåtade. Utvecklingen har verkligen gått framåt.Det var full aktivitet överallt. På inre vallgraven åkte en fjärrstyrd ångbåt runt.Efter ett tag kom en riktig båt körande. Den hade t.o.m. en skylt att den var till salu. Ja, varför inte?

Sen fanns det en massa stånd dels för förtäring och dels för försäljning av nostalgiprylar och annat som kunde glädja en vetranbilsnörd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0