Vintern bankar på dörrenDet är inte mycket att skryta med, men lite snö har det kommit i alla fall.

Det var allt jag ville säga.

Ta på vantarna!!!!

Morsning!!!

En lycklig dag


Hej alla diggare!!!!!

Vissa dagar går allting åt fanders. Vad man än gör så blir det fel.

Men som tur är finns det även dagar då allting bara blir toppen.

I går hade jag mycket att göra. Jag gick upp tidigt åtminstone med mina mått mätt. Halv sju var klockan.

Vi har länge varit irriterade över av att en råtta hållit till i det gamla husets gångar som finns inne i väggarna. Ibland har den kommit in i köksregionerna på nätterna. Sedan ett par dagar har jag laddat mina fällor på det mest listiga sätt, men förgäves. Men i morse när jag stigit upp kollade jag fällorna under diskbänken och då hade en fälla försvunnet. Jag öppnade den andra dörren och där låg den. Fällan hade slagit till och dödat råttan, en stor brun råtta. Det var ingen liten sak. Jag tog ut den och mätte den - nästa 40 cm svansen medräknad.

Ja sa bara: Bingo!!! Dagen kunde inte ha börjat bättre.Rattus norvegicus i dess fulla längd.

Jag körde vår son till järnvägstationen och begav mig sedan till Bilbesiktningen.

Det är alltid lite pirrigt att besiktiga bilen. Tänk om man får körförbud. Jag som skall köra till Lund lite senare.

Jag kom dit, körde in bilen och den blev besiktigad. Besiktigaren körde en runda och jag stod och väntade på min dom.

Trevlig bil och allt perfekt, sa han. Jag skulle kunna krama om honom , men det gjorde jag inte. Toppen!!!

Sedan var det tid att åka till Lund. Där skulle jag själv slutbesiktigas. Det är nämligen så att jag lider av en blodsjukdom och för att bota den har jag under det senaste halvåret genomgått fyra behandlingskurer med starka mediciner. När allt var klart har de gjort en skiktröntgen av hela kroppen från halsen ner till början på låren. Allt skulle kollas i minsta detalj för att avgöra behandlingens effekt. Nu skulle jag träffa Pontius Pilatus dvs säga min läkare, som är en väldigt fin man.

Det är inte utan att tankarna far hit och dit. Har det misslyckats?? har de hittat något annat i kroppen som jag inte vet något om??

Vi gick in, hustru Persson var också med, och fick träffa doktorn.

Han sade: Jag är väldigt nöjd. Du har svarat utomordentligt på behandlingen. Allt har gått på bästa sätt. Dina blodvärden är nu fullt normala.

Jag kände mig mer än lycklig. Vi samtalade ytterligare ett tag sen tackade jag för mig och han önskade mig lycka till. Mina bekymmer var som bortblåsta.
Så förflöt dagen som på rosor.

När det blev kväll plockade hustru Persson fram en flaska champagne. Hon, vår son Stefan och jag skålade för en osedvanlig lyckad dag.

Vi hörs!!!

Höstpromenad i det vackra Landskrona

Idag var det ett strålande fint höstväder. Hustru Persson och jag bestämde oss för att ta en promenad i det fina höstvädret. Jag ville gärna prova min nya kamera en Canon IXUS 130 som jag inhandlat för ett par dagar sen.Vi gick ner mot hamnen och efter ett tag såg vi det Tranchellska huset och Stadshuset gassa sig i solskenet.

 

Vi forsatte bort mot Nyhamn och kunde konstatera att de byggt ut en fin marina.
Lite längre bort avtäcknade sig vattentornet och det gamla lotshusetStrax intill låg Landskrona roddklubbs lokaleroch inte långt därifrån låg seglarpavilongen med sin berömda restaurang.Vi fortsatte vår vandring och snart dök strandpaviljongen upp - en gammal känd krog som numera är en klinik för plastikopertioner. Hur som helst låg den fint där med sin knäckta brygga.
Vi gick vidare. En kaja promenerde obesvärat på gräsmattan ochvi fortsatte in mot slottet och passade på att njuta av den vackra vallgraven.Väl inne på slottsområdet kunde vi glädjas av den fina vy som slottet erbjöd.Hösten har kommit. Inte minst märks det på det gula bladverket som vi såg på det gamla kastanjeträdet i slottsparken.

Vår vandring var slut. En fin upplevelse med lugnt väder och solsken.

Vi hörs!!!

Fullmäkigesammanträde


Jag har aldrig varit mycket för politik.

Men nu har det nyss varit val. SD var ett stort parti förra mandatperioden, men den här gången gick det inte så bra för dem.

Synd att de är så förbannat främlingsfientliga, men annars verkar det som om de vill ha ordning och reda och det en bristvara nuförtiden.

Vi har folkpartiet som hyresgäster och gläder oss över deras framgångar, Mycket är nog tack vara eldsjälen Torkild Strandberg. Hustru Persson påpekar gärna att han var hennes elev i hemkunskap. Då fick han ju stabil grund för sitt fortsatta liv. Hur som helst gick hustru Persson och jag på det första fullmäktigesammanträdet efter valet. Det var lite spännade för jag har alldrig varit på något sådant förut.

Vi fick sitta på läktaren bakom en gedigen glasvägg. Jag försökte ta några kort, men de blev så dåliga att min stolthet förbjuder mig att lägga in dem.

Hur som helst allt gick städat till.Mötet blev ganska kort. Det viktigaste som hände var att man valde kommunfullmäktiges ordförande med sluten omröstning. Det tog en sin rundliga stund, men allt skulle gå enligt reglerna. Lennart Söderberg vann med 2 röster. SD röstade blankt. Det var väl någon slags demonstration.

Sedan sades en del vackra ord och sen var det hela över.

Nästa gång skall de välja kommunalråd. Det blir det lite mer spännade så vi går kanske dit och kollar.

Nu räcker det för den här gången.

Stora nyheter och småEtt gethuvud i Orsa, Foto Annika Persson


Vår dotter Annika, som är miljöinspektör i Orsa, ringde mig häromdagen. Hon sa: Idag var det flera som ringde och sa att de sett ett gethuvud sticka upp ur en säck på avfallsanläggningen i Orsa. Jag åkte dit och såg att det var ett gethuvud. en hud och lite klövar, Tog några kort för säkerhets skull och sa till gubbarna att låta bränna det. Därmed trodde jag saken var utagerad.
Men tidningarna fick nys om det. De ville ha ett foto och jag skickade över mina bilder - de är ju officiella och dan efter var det en artikel i bladet. Och folk blev upprörda och började kommentera det hela.
------
Ok. Jag håller med att det egentligen inte är nån stor sak även om man inte skall göra så.

Döm till min förvåning då jag satt och läste Landskronaposten och fick se att historien även stod i vårt lilla lokala  blad.

Tala om stora nyheter!!!

Sen hör till saken att jag fått en gratis månadsprenumeration på Svenska Dagbladet. Och hör och häpna!! Artikeln var där också!!!

Jag tycker nog att det är att ta i lite i översak, men det är kanske bara jag som inte kan skilja på huvud- och bisak.

Skall i alla fall kolla imorgon om det står något om kungen i lokalbladet. För det är i alla fall viktigt!!!!


Morsning!!!

RSS 2.0