Att fotografera fåglar

Det är kul att hålla på med olika saker. Jag tror att det är bra för att hålla hjärnan och kroppen i övrigt i form.
 
Jag har skaffat mig en ny kamera. Jag har tänkt på att försöka fotografera fåglar. Jag har hållit på och skådat fåglar det senaste 55 åren så jag är inte alldeles novis. Fast lätt är det inte. Det finns massor med fåglar som inte är samarbetsvilliga. (Tänk bara på Kalle Anka och julafton).
 
Jag har börjat lite smått med sittande fåglar som änder och måsar. Det finns gott om sådana vid vallgravarna.
 
 
 
Här har vi en. Men vad är det för en fågel?
 
Jo, det är en fullvuxen skrattmås i vinterdräkt.
 
Vi får väl se vad det kan bli i framtiden.
 
Nu säger jag hej!!!
 

Möte med en hundtavla och lite annat

 
 
Jag har en föresats att varje dag lära mig något nytt. Jag räknar med att ett och annat bara försvinner så det gäller att hålla jämna steg så gott som det nu går.
 
I dag är det Fars dag. Min dotter Annika hade ordnat med att jag skulle gå till Why not Café och avnjuta deras Café au lait med plommonkaka. Hustru Persson agerade som mellanhand och tillsammans gick vi dit.
 
Jag visste att på caféet fanns ett par hundtavlor. Jag hade läst om Karl-Erik Olsson-Snogeröd och nu ville jag kolla om det kunde vara han. Han var en känd hundmålare som var född i Hörby men uppväxt i Snogeröd.
Levde under åren1927-1995
Jag kollade tavlorna med låtsad kännarmin. Den första var inte signerad så där kom jag inte längre. Kanske var det Karl-ErikOlsson-Snogeröd? Tavlan ses här nertill.
 
Den andra var däremot signerad Th. Poncelet. Vem var då denna person? När jag kom hem började jag googla och se där fick jag svar. Thierry Poncelet är en känd hundmålare född 1946 i Belgien och nu boende i Monaco. Han säljer en massa affischer, posters och målningar på canvas till humana priser på nätet. Hans tavlor föreställer människor förklädda som hundar. Han lär var extra populär inom aristrokratin. Gå gärna in på nätet så får ni se mycket mera av honom!!
 
 
 
Så den andra hundtavlan, som jag inte klarade av. Han i mitten verkar vara The underdog. Jag vet att det finns konstkunniga läsare av min blogg. Kunde ni hjälpa mig så vore det trevligt!!
 
I Sverige har vi en mycket känd nu levande hundmålare, Erik Hedin, född i Gävle nu boende i Stockholm. Han målar hundar på beställning, men han tycks vara mycket angelägen att få med så många raser som möjligt. Är man hundälskare så rekommender jag ett besök på nätet.
 
Ja, nu har jag försökt tala om vad jag lyckats lära mig idag.
 
Tomorrow is another day!!!
 
Vi hörs en annan gång!!!!
 
 

Alla Helgons Dag

Jag har fortfarande svårt att skilja mellan Allhelgonadagen och Alla Helgons dag. Det är jag nog inte ensam om.
 
Hur som helst på Alla Helgon Dags satte jag och hustru Persson ljus på våra gravar. Vi var där i god tid för lite senare skulle det bli mer aktiviteter på kyrkogården.
 
 
 
Vi gick förbi den nya minneslunden som var upplyst i mörket av alla ljus. Väldigt fint tyckte vi.
 
 
Lite längre bort under det stora trädet hade Landskrona Vokalensemble kommit och sjöng i mörkret med ljuvliga toner för de församlade som dock inte syns på bilden. De fanns i hundratal, tro mig.
 
 
 
 
Iris Thomaeus läste dikter av Hjalmar Gullberg och Pelle Näver.
 
Allt var mycket stämningsfullt!!!!

RSS 2.0