Nu blommar det i parkenFält av vårstjärnorNärbild av vårstjärnaFält av blåstjärnorNärbild av blåstjärnaBlå och vårstjärna, Vilken är vilken?


Nu blommar för det för fullt i Slottsparken. Det är helt otroligt vad vackert det är.

Har ni sett scillan? säger folk.

Men ni har kanske inte tänkt på att alla ser inte likadana ut?

Det är nämligen så att det förekommer två olika arter av Scilla. Jag var ute och tog några foton för att belysa problemet om det nu är något problem.

Där är ett stort flak mot Citadellhållet. Det har en ljusblå ton. Det är vårstjärnor för hela slanten. Ser man på blommorna så är uppåtriktade. Alltså ljusblå uppåtriktade blommor.

Lite länge bort mot Eriksgatan finns ett annat fält. Det har en betydligt mörkblåare ton. Det är blåstjärnor (egentligen ryska blåsjärnor om man vill vara petig). Tittar man lite närmare på den ser man att blåstjärnan har sk nickande blommor. Alltså mörkblå nickande blommor. Lätt som en plätt.

Slutligen har jag lagt ut en bild på en blandning av dem båda. Jag tror inte det skall vara något problem för er att lura ut vilken som är vilken.

Till sist: Har ni inte och varit och tittat på blomsterprakten så tycker jag att ni ska göra det. Då kan ni också kolla er nya kunskaper.

Hej då och ha det så skönt.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Ja våren verkar ha hittat till LA. Här i Solna hade vi snöblandat från himlen igår.

kram

2012-04-21 @ 11:47:13
Postat av: Victoria

Det verkar som vären hittat till LA.

Här i Solna hade vi snöblandat igår. . .

kram

2012-04-21 @ 18:30:25
Postat av: Inger Bergh Lundberg

Oh, vilka fina bilder på scillan! Och tack för kunskapen. Själva har vi två kvarglömda scillor vid husknuten, måste kolla vilken sort det är. Annars låg snön kvar på gräsmattan i går morse,så nu längtar vi efter våren här uppe också. Vi har garderat med vinterdäcken kvar på "min" bil. Hälsn Inger B L

2012-04-22 @ 21:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0