Pitraten och lite till

image322

Brorsons och hustru Persson intar en medhavd lunch på Ågården

image323

Skådespelaren Ingvar Andersson underhåller med piratenhistorier

image324

Vägen fram till Stampabron där vi offrade två kronor.

image325

Antikaffären "Spiken i Kistan" i Lövestad


I går var det årsmöte i Piratensällskapet i Vollsjö. Vi åkte dit tillsammans med våra vänner Gulli och Bengt Brorson. Det har vi gjort många gånger förut.

I år höll vi till på Ågården. Det var en riktigt bra lokal.

Vi hade med oss matsäck och var där i god tid så vi kunde äta i lugn och ro.  Medresenärerna tog en nubbe, bloggaren drack vatten - inte helt i Piratens anda, sorry.

Vi kom igång med årsmötet. Den relativt nye ordförande har en del att träna på. Vi hoppas på bättring. Revisionberättelsen var dock mycket proffsig och tog nästan halva årsmötet!!

När årsmötet väl var avklarat underhöll skådespelaren Ingvar Andersson med Piraten-historier och de många skratten visade att han gick hem hos publiken.

Så var det dags att gemensamt promenera till Stampabron och offra en krona. Skam till sägandet har jag glömt varför, men jag tror att det vid en resultaträkning blev en krona över som man inte visste vad man skulle göra med. Då beslöt man att offra den i Stampabäcken. I år blev blev det till och med två kronor därför att det hade regnat så förbaskat i fjol.

Vi fortsatte vidare. I Lövestad tittade vi in i välkända antikaffären "Spiken i Kistan". Där kan man hitta det mesta. Vi hörde att den tyvärr skulle läggas ned.

Vidare avverkade vi ett par kyrkogårdar, besökt Kumlatofta oskiftade by och i Everlövs kyrka tittade vi på Petrus med glasögon från 1400-talet. Det är grejor!!

Vi sätter jag punkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0