Problem med taket

image50

Tvättning med högtryck och varmvatten

image51image53


Vi bor i ett hus med plåttak. Ett gammalt hus med korsvirke. För många ( över 20 ) år sedan ersatte vi det gamla typ eternittaket med plåt. Plåtisol hette det. Det skulle hålla i minst 50 år lovade de. Efter ca 10 år började det mest solbelysta partiet av taket att flagna av. Då hade firman redan gott omkull. OK. Vi målade om den biten. Efter några år ytterligare ett parti. Dessa ommålningar har lyckats bra. All färg  håller och sitter kvar.

För två år sedan målade vi om ytterligare ett parti, det sista av den ursprungliga målningen. Redan året därpå började målningen flagna av. Målaren lagade de partier som fallit bort., men vi var inte belåtna. Det slutade med att målaren ansåg sig blivit felinformerad av färgtillverkaren och nu skall hela taket målas om på färgtillverkarens bekostnad.

Fas 1 är att taket skall tvättas med extra högt tryck och hett vatten så att all lös färg skall bort. Det höll de på med igår. Det var en hel del av den gamla färgen som försvann, som synes på bilden.

Fas 2 är att målaren skall måla om hela taket. Det skall bli spännande och se resultatet. Vi hoppas att det skall bli bra, men den som lever får se. Vi håller tummarna.

Jag tror jag slutar där. Kanske kommer jag igen när målarna spinger på taket.

Hej då!!

Kommentarer
Postat av: Christian

Fina bilder. Hoppas det blir bra med taket/Christian

2007-05-30 @ 18:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0