Linné was here

image40

Vrams Gunnarstorps slott

image41

Avenboks-(på tvären) och buxbumshäcken

image42

Avenbokshäcken innifrån

image43

Teleinformation om Linnés besök på Vrams Gunnarstorp

image44

Linné was here inf


Den 23 maj i år skulle Linné ha blivit 300 år om han levat.

Jubiléet är gefundenes Fressen för media. Och Linné är förvisso världsberömd. Han främsta insats var nog  att han införde den binära numenklaturen. Vad innebär det. Jo, att alla arter skulle ha ett vetenskapligt eller som många säger ett latinskt namn, bestående av ett släktnamn och ett artnamn.Sålunda heter gullviva Primula veris där Primula är släktnamnet och veris är artnamnet. Men det visste Ni nog redan, eller hur?

Det är enkelt, men genialiskt.

För min del började det med växter, sen kom fåglar och sen insekter och nu är snart hela huvudet fullt av latinska namn.

Linné gjorde en hel del resor i Sverige bl a. gjorde han en berömd resa till Skåne. I samband med 300-års jubiléet har man uppmäksammat detta. Han besökte flera platser bl a Vrams Gunnarstorp. Detta har också uppmäksammats av den lokala pressen.

Vi beslöt oss att åka dit. Man är ju lite av en Linné fan.

Linné noterade de magnifika avenboks- och buxbumshäckarna på godset. De är fortfarande kvar efter alla dessa år och måhända är de ännu pampigare. Vi vandrade runt i parken och beundrade dessa skapelser. De är imponerande.

Sedan hade man ordnat någon form av teleservis med Linné. Man ringer ett viss nummer så hör man en röst som läser upp vad Linné skrev om platsen vid sina resor. Det finns 33 sådana platser i landet. Vrams Gunnarstorp är en av dem. Jag passade på att slå en signal och höra vad som imponerade på honom då han besökte slottet.

Är Ni intresserade så ring  076-2751133 eller gå in på www.linnewashere.se

Nu är kvällen sen och jag säger hej1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0