Full rulle

image57

Ett förkrymt huvud

image58

Bilder från kannibalmuséet i Önneköp

image56

Lanthandelsmuséet i Önneköp

Dagen har varit ganska omtumlande, även om den var tänkt som en stillsam utflykt.

I dag var det årsmöte i Piratensällskapet, vilket är Sveriges största litterära sällskap med nästan 4 000 medlemmar. Som vanligt hölls mötet i Vollsjö, i Wells House Magasin. Det är ett gammalt magasin i anslutning till en kvarn. Ganska lågt till tak och med dålig överblick. Vi kom ganska tidigt och satte oss strategiskt. Vi kunde se både styrelsen och underhållaren Staffan Percy.
Mötet gick väldigt snabbt. Vi tyckte nog att de sänkt ribban lite för mycket. Piratenandan var kappast märkbar. Efter mötet underhöll Staffan Percy. Han var nog bra, men personligen tycker jag att det skall vara Sigge Cederlund. Han brukar läsa Piraten-berättelser med en feeling som åtminstone jag uppskattar mer än något annat. Men av detta blev inte.

När mötet var slut for vi till Wollsjö Konfektyr, en liten förtjusnade affär, som sålde högklassig chokolad. Det var en ny bekantskap som vi uppskattade mycket.

Nu kör vi till Önneköp! sa jag. Där finns nog intressanta grejer.  Första stoppet blev på  lanthandelsmuséet.  Vi blev guidade av två äldre, men mycket vitala damer. Plötsligt blev vi förfyttade minst 30 år tillbaka i tiden, ja kanske 40 eller 50 år. Dels var det så som det varit när affären slutade, dels hade saker skänkts till muséet, saker som var betydligt äldre.

Önneköp är bara en liten by i Långaröds socken, men det finns ytterligare ett muséum och ett mycket märkligt sådant, nämligen Arnolds Kannibalmuséum. Arnold själv var inte hemma, utan vi blev guidade av hans 89-åriga moder. Arnold var en äventyrare som hade besökt 155 olika länder, enligt modern. På sina reser hade han införskaffat massor med saker. Muséet bestod av två rum. Han hade nog behövt  mint två till. Här fanns massor med saker från hela världen. Det mest spektakulära var ett krymt människohuvud från någonstans i Syd-Amerika. Dessutom fanns massor med etnografica. Vi var där nog 1 1/2 timme. Vi åkte därifrån med blandade känslor.
V i har själv bott i Afrika i sju år och släpat hem en del saker, men det här var något helt annat. Vill Ni läsa mer så finns www.kannibalmuseum.se

Vi körde mot Andrarum och på Alunbrukskaféet drack vi kaffe med hembakade kakor. Vi gillar det här stället. Det har en så himla fin atmosfär.

Efter ytterligare en timme var vi hemma i Landskrona. Senare på kvällen såg vi landskampen i fotboll mellan Sverige och Danmark. Den var mycket underhållande, men slutade tyvärr i skandal och koas.

Ja, det har sannerligen varit en tight dag. Nu kryper jag till sängs. Morsning!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0