Konstrunda

image6


När det är påsk finns här nere i Skåne flera konstrundor. För varje runda finns en samlingsutställning som visar ett alster av varje utställare. Här i Landskrona har vi en stor konsthall och här hade ronstrundan för Nordvästra Skåne samlat sina alster. Vi var där och tog god tid på oss. Det är verkligen skiftande kvatité på konsten, så får det väl också vara.

Sen tog vi bilen och körde till Frostavallen för att titta på ytterligare en samlingsutställning. Där hade varje utställare två alster. När man går där och tittar få man syn på en del saker som gärna skulle vilja se lite mer av. Vi föll för några tovade tavlor som hade gjort på något som hette Beckers gruva, som låg strax utanför Höör. Det var en familj som båda var konsnärer; den ene tovade den andre gjorde träskulpturer. Fina grejer.  Men vi föll för en brödlimpa i formav ett påskalamm som frun i huset hade bakat. Tog ett kort på den som jag bifogar så ni får se den. Tyckte det var lite extra.

Sen körde vi vidare till Axona Kursgård i Hörby. Det var så himla dåligt skyltat så det var omöjligt att lura ut var man skulle köra. Jag misstänkte att det är nog den gamla lantmannaskolan. Vi körde dit och det var rätt. Det var nästan ingen där. Inte så konstigt tycke vi. Information är väldigt viktigt. Skärpning. Där fanns också en hel del fint att titta på.

Men nu sved det i kaffetarmen. Vi åkt till Östra Sallerups kulturhus och Café. Där fick vi gott kaffe och massor med kakor. Sen tyckte vi hade fått nog och styrde kosan mot Landskrona.

Ett fint slut på en fin dag.

Kommentarer
Postat av: Cilla

Vilken lustig bild! Jag hoppas att ingen skar upp brödet!

2007-04-08 @ 11:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0