Skeppsbrokajen invigd
En Venfärja den nya skeppsbrokajen


Livet går vidare. Vi har just avverkat vårt årliga ljusstöpningsprojekt. Vi har i stort sätt ägnat tre hela dagar att köpa ljusmassa och övriga förberedelser samt stöpning av ljus kombinerad med social samvaro och lite sightseeing.

De ljus vi gjorde kunde vi nog lätt köpa för en femtiolapp på IKEA, men som pernsionär gör man inte sådana jämförelser.

Väl hemkomna läste vi att det skulle bli invigning av det nya färjeläget vid Skeppsbrokajen.

Vi gick dit. Det fanns tre tält och en jädrans massa människor. De bjöd på kaffe med kanelbulle, men vi hade inte en chans att komma fram. Och så är man lite försiktig i dessa svininfluensans tider. Gick runt och tittade på de nya anläggningarna. Mycket trevliga. Fick en reklampenna, kan alltid vara bra att ha.

Försökte lura ut när och var invigningen skulle vara. Klockan tolv sa någon. Vi gick ut för att se när invigaren skulle dyka upp, men såg bara en massa människor som trängdes. Plötligt hörde vi applåder och en musikfanfar. De hade invigt det nya färjeläget inne i det lilla tältet. Lite västgötaklimax. Högst 5 % av oss hade hört något överhuvudtaget.

Tycker inte att det helt fel att uppmana till skärpning. Det skadar inte att tänka efter före!!!!

Nu fick jag det sagt. Vi hörs.

Utflykt till huvudstadenKärt besök på Abyssinia               Foto: Christian Persson


Vi har inte hörts på ett tag. Jag har haft fullt upp att fira hustru Perssons födelsedag.

Som ett led i firandet tog vi en tur till Stockholm för att se "Cats" på Cirkus. Det var ett himla tryck. Jag upplevde det som en kombination av cirkus och musical. Massor med kattor!!

Och så hälsade vi naturligtvis på Christian och Victoria i Solna. Vi klämde några kyrkogårdar av klass: Bromma och Galärvarvets.

Vi gladde oss speciellt av att se Christian så frisk och fräsh med återvunnet självförtroende. Inget kunde göra oss mer glada.

På kvällen blev det ett besök på den etiopiska restaurangen Abyssinia. Vi kände oss extra välkomna när ägarinnan kom och tog oss båda i händerna. Hon kände genast igen oss och vi var lyckliga. Christian tog påpassligt en bild, vilken jag fått tillåtelse att visa.

Maten blev vår favorit "doro wot", som är en starkt kryddad kycklingrätt - en etiopsk festmåltid, jämte "misser wot"  dvs väl tillagade linser, som vi avnjöt tillsammans med etiopisk öl.

Allt mynnade ut i en nostaligisk högtidsstund.

Det var som det står i bibeln: "Det är fullbordat.

Vi hörs!!!

Alltid händer det något man inte väntat sig
Kalabalik i garderoben

Vi lever i svininfluensans tidevarv. Jag var på vår vårdcentral och hörde mig för. När kan jag komma in?? Du kommer att bli kallad vecka 51. Då är det nästa jul, sa jag. Jag tillhör visst någon riskgrupp?  Du kommer att bli kallad, sa syster.

I fredag fick jag en kallelse från Lund. Ni tillhör en riskgrupp, kom till Lund lördag kl 13. Ser man på. Det kommer nog att ordna sig. For så till Lund. Väl där fick jag beskedet att det inte fanns något vaccin så det var bara att åka hem igen. I dag gick jag upp till Capio-kliniken och berättade mitt lidandes historia. OK, sa syster. Du får komma mellan 4 och 6 idag. Får jag ta med hustru Persson. Nix, sa syster och så fick det bli. Jag fick min spruta och so far so good.

I går kom hustru Persson in till mig. Jag kommet inte ut på nätet!!! Jag gjorde vad jag kunde . Kollade kablarna och startade om datorn några gånger, men inget hjälpte. Ringde sonen för hjälp. Jag lärde mig en hel del om närverkskablar, som vi testade, men inget hjälpte.Bäst att du går till La Data och ber om hjälp!!! Fick lite tips som jag provade, men inget hjälpte. Du får vänta till nästa vecka för då kommer reperatören tillbaka, sa datatjommen.

Jag gick hem för att göra ännu en koll. Hustrus dator är ansluten till min via en nätverkskabel. Jag följde kabeln bit för bit för att se om den såg hel ut. Plötsligt såg jag att den var helt av!!! Genast insåg jag vem syndaren var!!!
En råtta hade bitit av kabeln och vi hade inte märkt någonting. Jag hittade ett litet hål i väggen.

Nu var jag på krigsstigen!!! Jag undersökte platser där vi haft problem tidigare och kunde konstatera att råtterna hade dansat på bordet medan katten legat och sovit.

Jag kallade på snickare Hasse, som fyllde alla hål med pistolskum och kycklingnät.

Nu är livet surt för råtterna och nästa vecka skall jag få en ny kabel.

Allt ser ut att ordna sig fast det blev en hel del extra besvär.

Ha det så bra i regnvädret!!!

Första snön och lite annat

Hejsan allihopa!!!

Idag kom höstens första snö.

En ny fas av vardagslivet har börjat. Det var visserligen inte mycket att skryta med. Den försvann så fort den kom ner på marken.

Det kändes dock skönt att veta att man redan lagt på vinterdäcken. Jag känner mig väl rustad.

Idag fick jag även ett brev att jag var bokad för influensavaccinering - Lund!!, men det får man ta. Trots allt tjavs  i media tänker jag vaccinera mig. Jag vill inte bli sjuk och jag vill inte smitta ner andra människor - så enkel är min filosofi.

Den här veckan har vi haft el-gubbar som bytt ut gamla el-ledingar från 40-talet. Det har blivet ett rejält lyft för säkerheten. Dessutum har vi nu jordfelsbrytare vid alla proppskåpen. Vad mer kan man göra???

Hösten är också den tid då råttorna försöker ta sig in  husen. Idag har jag också haft kontakt med både Anticimex och kommunens råttfångare.

Vi håller oss sysselsatta. Livet känns meningsfullt!!

Nu slutar jag för den här gången.

Härliga höstfärgerKinesiskt tempelträd i höstskrud

Jag har haft mycket att stå i den senaste tiden. Hustru Persson har fyllt år med allt vad det innebar och mera annat.

Men nu kommer det äntligen ett livstecken.

Hustru Persson och jag var ute på kyrkogården i samband med att vi tände ljus på våra gravar.

Då lade vi märke till hur fina höstfärgerna var. Finast av dem alla var raden av Ginko biloba som var ljuvligt gul.

För att ni också ska kunna njuta av färgerna tog jag en bild som jag har lagt in på bloggen.

Det får räcka för den här gången.

Sköt om er!!!

RSS 2.0