Syster Ester 91 år

image261


Jubilaren och bloggare Persson

Allt efter som åren går glesnar syskonskaran.

Min enda kvarvarande syster fyllde 91 år häromdagen. Hon är inte bara min äldsta syster  hon är nu även den äldsta personen i vår släkt så vitt vi kan överblicka. Det var lite dåligt väder när hon fyllde i fredags, men idag åkte vi och gratulerade.

Hörseln är väl inte den bästa, men synen är det inget fel på. Hon är fullt klar och har ett jättebra minne. Hon berättade för mig hur det var när hon som liten bodde i Onslunda tillsammans med föräldrar och en lillasyster. Det var för så där en 87 år sedan.

Och dig minns jag mycket väl när du föddes, sa hon till mig. När det var tid blev vi körda ut i trädgården. Det tog inte så lång tid förrän vi hörde att det hade kommit en riktig gaphals inne i stugan. Bloggaren hade gjort entré.

Jag är glad att jag har min syster kvar i livet.


Flinckmans café

image260

Hustru Persson på väg in i Flinckmans café.

image259


Den berömda morotskakan!

Det finns olika vårtecken.


Ett av de mindre kända är öppnandet av Flinckmans café. I år hade han premiär den 21 mars.


Vi var inte där då, men idag sa hustru Persson: Nu kör vi till Flinckmans!! Jag bjuder.


Sagt och gjort. Som vanligt knökafullt och som grädde på moset var det konstrundan med en massa männskor som skulle titta på Katarina Gustavssons fina keramik.


Nåja, efter en halvtimmes väntan fick vi ett bord och det blev kaffe med morotskaka. Toppen!!


Vi hann också  byta några ord med Flinckman himself. Tyckte han hade tappat några kilon. Inte bra för pondusen, men han verkade vara på ett stålande humör.

Vi rekommenderar ett besök. Ni kommer inte att bli besvikna.

Nu är snart påsken slut.

Saludos amigos!!

PS NI undrar kanske var det ligger. Bara en liten bit från Sireköpinge kyrka, så det så.


Konstrunda med husdjursstuk

image256image257


image258


Vid den här tiden börjar alla konstrundor runt omkring i Skåne.

Varje runda har sin samlingsutställning som presenterar konstnärerna och deras stil. För nordvästra Skåne ställer alla deltagare upp i Landskrona konsthall med ett alster.

Eftersom vädret var så halvdant så tyckte vi att vi att vi startar i Konsthallen och sen får vi se om det bli nåt mer.
Efter att ha tittat på allt tog vi oss faktiskt en liten runda inom stadens hank och stör,

Som gammal husdjurskonsulent slog det mig att en del konsnärer hade satsat på olika husdjur, så det fick bli dagens tema.

Rose-Marie Bengtssons tupp var ju toppen. Och hästen var häftig. Jag glömde faktisk anteckna, men jag tror den hette "Ikaros" av Lena Olsson.  Sist kom "Julgrisar på rymmen" med färgstarka nassar målade avTomas Montelius.

Ja, det blev ingen lång runda, men en annan dag blir nog vädret bättre och då får vi göra en längre sväng.

En kort vårpromenad

image254image255


Nu har de lovat busväder under påskhelgen. Rackarens!! Det har just börjat bli fint igen, så det gäller att vara snabb annars missar man det fina.

Hustru Persson och jag tog oss en liten sväng i stadens parker.

Vattentornet var riktigt tjusigt eller hur?

På kasernplan blommade krokus och tulpan och de exotiska körsbärsträden var i full blom. Hustrun tog båda korten,

Nu återstår bara att önska alla läsare en riktigt trevlig påsk.

Hej på Er.

Vinter i Skåne

image248image249Efter några fina vårdagar slog vädret plötsligt om.


På natten började det snöa och blåsa kraftigt. Hustru Persson trotsade vädrets makter och gick ut i den mörka natten och tog en bild av ovädret.


På morgonen passade jag på och tog en bild uppifrån vindfönstret för att få en totalbild av det hela.


Det verkar som om årstiderna har blivit omvända till sin natur. I början när det skulle vara vinter skiner solen på barmarken, men så när det skulle bli riktig vår sätter vintervädret igång på allvar.


Man ser med spänning framemot hur sommaren skall bli. Det blir kanske som jag hörde på väderutsikterna från Bergen: Åska och snödrev och i stort sett vackert väder. Den som lever får se.

Vi hörs!


Farväl svåger Nisse!

image247


Svåger Nisse finns ej mer. Han rycktes bort av en grym sjukdom.

I fredags följde vi Nils till den sista vilan. Nils var en mycket omtyckt och uppskattad person. Därför kunde begravningsakten ej ske i Öjaby kyrka utan man fick flytta till den större Öja kyrka, som var NIls konfirmationskyrka och där Nils far Gunnar hade varit kyrkovärd under en lång följd av år.

Begravningsakten skedde med stor värdighet. Vi var alla rörda och sörjde vår vän.

Kistan fraktades sedan i kortege till Öjaby. Det var säkert 75 bilar kanske fler. Trafiken dirigerades av tre poliser utplacerade på olika platser. Det var som allt annat stod stilla. Flaggor vajade på halv stång i flera av husen i Öjaby.

Så sänktes Nils kista ned till den sista vilan. Vi tog alla farväl. Därefter åt vi en god måltid till Nisses minne.

Nilsse jag saknar Dig! Vila i frid!

En kämpig vecka

image246


Andaktsrummet i Lunds lasarett                                                                    Foto hustru Persson


Det hela började i slutet på februari. Helt plötsligt fick jag näsblod. Der blödde faktiskt ganska ymmigt, tyckte jag.

Jag beslöt att gå till Citykliniken dan därpå. Fick träffa en sköterska som inte trodde det var så allvarligt. Fick lite goda råd. Var även välkommen tillbaka om det inte blev bättre. Det var någorlunda under kontroll.

På kvällen var vi på födelsedagskalas hos en god vän. När vi skulle åka hem fick satte det igång att blöda igen. Fick lite blodstillande vadd. Det hjälpte riktigt bra. Dan efter blödde jag en del men jag avvaktade. Det blir nog bättre.

Nästa dag, det var på en söndag, blev det bara värre. Efter konsultation åkte vi taxi till akuten i Lund. En doktor gjorde en inpackning och sa att det nog skulle bli bra. Ville se mig på tisdag kl halv nio. Tog ny taxi hem.

Det blev inte så bra som vi hade hoppats på. Lite småblödningar. På tisdagsmorgonen satte det igång igen. Tre på natten tog vi ambulans till akuten igen. Vi fick vila tills det blev morgon. Läkaren plockade bort inpackningen. Han tyckte det så bra ut. Fick vänta några timmar för att de skulle ha koll på att det inte skulle börja blöda igen. Det var lugnt. Nu håller vi tummarna. Det gjorde vi och åkte hem. Allt verkade lugnt.

Men sent på kvällen satte det igång igen. Ny ambulans. Ny doktor, Ny inpackning. Nu behåller vi dig sa doktorn. Det enda raka är att bränna blodkärlet. Tyvärr ligger det bak nässkiljeväggen så jag kan inte göra det på mottagningen. Vi skall försöka få tid i morgon på operationssalen.

Jag fick en säng. Sov gott. Vänta hela dagen. Tyvärr gick det inte att finna någon ledig tid. Men i morgon går det nog. Ny natt. Ny dag. Det var på torsdagen. Pratade med läkaren. Vi skall göra vad vi kan, men det är inte vi som bestämmer. Tyvärr gick det inte på torsdagen heller. Men i morgon har vi en liten chans. OK. Det började kännas ganska upp givet.

Strax efter frukost kom doktern upp på avdelningen och gjorde tummen upp. Det är klart. Du skall opereras om en timme. Och så blev det. Det hela tog inte mer än 20 minuter. Fina grejer de har. Kirurgen förde in ett rör med lampa på in i näsborren och där satt tydligen även en kamera för han kunde se alltihopa på en TV-skärm. Och sen brände han med samma lilla rör. Åtminstone uppfattade jag det så.

Efter några timmars vila fick jag åka hem. Allt har varit lugnt efter det och jag hoppas  att det fortsätter så.

Hustru Persson besökte mig i Lund och vi passade på att få några bilder till min kyrkosamling.

Nu ska jag gå och se på Wissman,


RSS 2.0