Marknadsbesök i sommarvärme


I går var det stålande sommarväder. Inte skall vi väl sitta hemma och uggla. Låt oss göra en utflykt idag, föreslog hustru Persson. Röstånga marknad börjar idag, fast den är flyttad till Herrevadskloster.

OK, vi kollade på nätet. Den skulle börja kl 10. Vi startar väl kl 11. Jag vill gärna fota i ett par kyrkor. Sen blir det nog lagom att besöka marknaden.

Sagt och gjort. Vi stannade till i Svalöv där jag tog ett par kort av andaktsrummet på Forslidsgården. Sen for vi vidare till Billinge och dess katedral. När det var överstökat styrde vi kosan mot Herrevadskloster.

När vi körde in på parkeringen var det inte mycket folk. Ja, marknaden börjar ju inte förrän kl 4. sa parkeringsvakten. Men det stod 10 på nätet. Ja, det har visst blivit något fel tyvärr. Nåja, det var inte hela världen. De flesta knallarna var redan på plats, musiken hade ännu inte börjat med sin öronbedövande verksamhet så jag tyckte det var bara bra. Inte så mycket folk att stångas med.
Vi gick in på marknaden, köpte ett halvt kilo biggaråer som smakade friskt och gott.Till detta la vi ett paket gräddbullar och även några några goda korvar.

Nu far vi vidare!!!!Vi tog vägen över Söderåsen. Stannade till hos Lotta på åsen.De hade förenklat bevakningen. Vi beställde in varsin våffla med hallonsylt.Den smakde utmärkt både för migoch hustru Persson. Ett ljuvligt ställe  som blev ännu bättre i det ljuvliga vädret.Vi for vidare och stannade till vid de fantastiska dammarna vid Finstorp. Stora ytor var täckta med blommandenäckrosor. De stora ytorna var svåra att fotografera så det fick bli en närbild.

När vi kom hem blev det duschen och lite välbehövlig vila.

Vi hörs!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0