Kamratmöte



Varbergs naturrum på Getterön



Bockstensmannen mördas och pålas



Besök på marinmuséet utanför Varberg

Agronomerna från årskurs 54 som bor Skåne och Halland brukar träffas ett par gånger om året för att upprätthålla och odla kontakterna.

Denna gång gick färden till Varberg.

Sven h'Atlas Johansson hade ordnat ett mycket ambitiöst program.

Första besöket gick till en av Volvos underleverantörer, Aututube i Varberg.  Företaget krökte rör, rör i det oändliga. Det var mycket intressant att hur robotarna krökte rör. Det fanns rör för det mesta, A/C, bensin, olja, ja till och med för regnvatten. Det kärva ekonomiska läget lade naturligtvis lite sorti på stämningen, men en mycket duktigt guide gjorde att besöket blev mycket minnesvärt.

Med krökta rör i huvudet förtsatte vi till Varbergs naturrum. Härlig utsikt med massor med fågel; grågäss och vitkindade gäss i stora mängder och enstaka kanadagäss. Naturrummet var också sevärt.

Avståndet var ej långt till fästningen, där bockstensmannen, var största dragplåstret. På bilden kan ni se hur han pålades fast i mossen för att inte komma upp igen. De var tydligen ganska skraja för honom.

Det sista besöket gick till ett privat marinmuséum. Det fanns så mycket prylar så jag har ännu inte fattat det. Det handlade mest om utombordsmotorer och Svenska Amerikalinjen. Ja, det var inte måttligt. Plötsligt kommer jag att tänka på talesättet: den som har flest prylar när han dör, han vinner.

Så for vi hem till Sven. En varm och god ärtsoppa med varm punch smakade verkligt gott.  Efter en stunds samvaro var det dags att fara hem.

Tack för en minnesvärd dag!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0