Möte med en hundtavla och lite annat

 
 
Jag har en föresats att varje dag lära mig något nytt. Jag räknar med att ett och annat bara försvinner så det gäller att hålla jämna steg så gott som det nu går.
 
I dag är det Fars dag. Min dotter Annika hade ordnat med att jag skulle gå till Why not Café och avnjuta deras Café au lait med plommonkaka. Hustru Persson agerade som mellanhand och tillsammans gick vi dit.
 
Jag visste att på caféet fanns ett par hundtavlor. Jag hade läst om Karl-Erik Olsson-Snogeröd och nu ville jag kolla om det kunde vara han. Han var en känd hundmålare som var född i Hörby men uppväxt i Snogeröd.
Levde under åren1927-1995
Jag kollade tavlorna med låtsad kännarmin. Den första var inte signerad så där kom jag inte längre. Kanske var det Karl-ErikOlsson-Snogeröd? Tavlan ses här nertill.
 
Den andra var däremot signerad Th. Poncelet. Vem var då denna person? När jag kom hem började jag googla och se där fick jag svar. Thierry Poncelet är en känd hundmålare född 1946 i Belgien och nu boende i Monaco. Han säljer en massa affischer, posters och målningar på canvas till humana priser på nätet. Hans tavlor föreställer människor förklädda som hundar. Han lär var extra populär inom aristrokratin. Gå gärna in på nätet så får ni se mycket mera av honom!!
 
 
 
Så den andra hundtavlan, som jag inte klarade av. Han i mitten verkar vara The underdog. Jag vet att det finns konstkunniga läsare av min blogg. Kunde ni hjälpa mig så vore det trevligt!!
 
I Sverige har vi en mycket känd nu levande hundmålare, Erik Hedin, född i Gävle nu boende i Stockholm. Han målar hundar på beställning, men han tycks vara mycket angelägen att få med så många raser som möjligt. Är man hundälskare så rekommender jag ett besök på nätet.
 
Ja, nu har jag försökt tala om vad jag lyckats lära mig idag.
 
Tomorrow is another day!!!
 
Vi hörs en annan gång!!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trevligt! Skulle bara vara en papillon oxå!!Annika

2012-11-12 @ 08:13:04
Postat av: Sven

Googla på Erik Hedin så får Du se en papillon hur fin som helst./Pappa

2012-11-12 @ 09:24:40
Postat av: Ingmari

Nog är det lite märkligt med bilder som föreställer påklädda vovvar!!Jag föredrar nog mer naturtrogna bilder och det finns ju i konsthistorien massor av exempel. Titta t ex på den lilla hunden i Jan van Eycks målning med paret Arnolfini från 1400-talet!! Jättesöt! På Konstmuseet i Göteborg finns ett par mer dramatiska hundskildringar av 1800-talskonstnären Carl fredirk Kiörboe - Modersglädje och Översvämning heter dom. Här finns också ett hundporträtt av Bruno Liljefors - att han kunde måla hundar är väl solklart! Konstnärerna Arsenius målade både hästar och hundar men då är vi fortfarande kvar på 1800-talet. Såg en modern utställning med hundporträtt för några år sedan - men då var hundarna utstyrda i kläder som på dina bilder. Ja, efter detta enkla inlägg kommer nog många hundbilder poppa upp i min hjärna. Rätt kul, faktiskt.

2012-11-12 @ 19:39:40
Postat av: Sven

Jättetrevligt med Ditt inlägg./Sven

2012-11-13 @ 22:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0