Äppeltavla med Piraten




Vi var nere på Österlen och hälsade på  Gull-Britt och Ingvar, vilket var mycket trevligt.

På vägen hem passade vi på att titta på äppeltavlan i Kivik. Det har vi gjort många gånger förr. Nu hade det gått några dagar sedan invigningen så alla stånd var borta och inte så mycket så mycket folk, vilket var en stor fördel.

Motivet i år var nog så passande Piraten och Kiviks marknad. Piraten bodde många år i Kivik ej långt från tavlan. Han står även staty på vägen ner till hamnen. I sin debutbok beskrev han också livligt hur det gick till på Kiviks markand i gamla tider.

Tavlan är imponerande genom sin storlek. Det lär vara en av världens största äppeltavlor. Frukten mognade sent i år och därför fanns det inte så många sorter att välja på. Det är synd för nog tycker jag att Piratens ansikte har blivit allt för mörkt och de tyckte de nog själva också för vykortet de sålde hade manipulerats lite så att facet var betydligt ljusare.

Hur som helst kan man inte låta bli att imponeras. Tavlan är 108 kvadratmeter stor. Det har gått åt 35000 äpplen som satts fast på 70000 spikar. Konstnären är liksom många år tidigare Emma Karp Lundström.

Men det är kul att ha sett den och det hoppas jag att Ni tycker också.

So long!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett intressant inlägg vore "möte med afrikanska potentater". /Christian

2010-10-08 @ 17:16:14
Postat av: Anonym

Ett intressant inlägg vore "möte med afrikanska potentater". /Christian

2010-10-08 @ 17:16:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0