Vulkanutbrottet

Vi har knappt hunnit glömma eländet med snön under vintern som orsakade väldiga problem för tågresenärerna forrän det var tid igen men nu sjufalt värre.

Vi lever i en värld där vi tror att ingenting kan rubba våra cirklar. Men ingalunda. I själva verket lever vi i en ytterst sårbar värld. Det kan bli en nyttig påminnelse om vår dödlighet.

Varken kungen eller Obama kunde resa till Krakov när presidenten där skulle begravas. En olycka som även den berodde på teknikens begränsningar.

Det här vulkanutbrottet är ändå ganska så beskedligt. När Vesuvius had sitt stora utbrott den 24 augusti år 79 e. Kr begravdes Pompeji och Herculaneum under ett flera meter tjockt lager av lava och aska. Det var kolmörkt under flera dagar.

Nu vet man inte hur länge utbrottet varar på Island. Kanske är det snart slut, kanske kommer det  att öka och hålla på länge än. Den som lever får se.

Många säger att flygplanen är några väldiga miljöbovar. I så fall är det bra för miljön att de får ta time out ett tag, men det har jag inte hört att någon är specellt glad för. 

Men det är alltid några som tjänar på det. SJ kan bättra på sin dåliga ekonomi och Swebus gör nog ett riktigt kap.
Sånt är livet.

Här stannar jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0