Etiopisk vernisage



Konstnären Zekiros Tekleheimanot Melesse och bloggaren



Den etiopiske ambassadören Dina Mufti och bloggaren



Gaturestaurang



Samspråk på marknaden


Häromdagen läste jag i bladet att en etiopier skulle ha en konstutställning i skånska Teckomatorp.

Vi åker dit sa hustru Persson!!!  Det kan väl alltid vara lite roligt. Vi har en hel del traditionell etiopisk konst hemma i huset så vi har en del att jämföra med.

I dag var det dags. Utställningen var i gamla stationshuset.

Väldigt trevlig konst som speglade olika miljöer i Etiopen och klart modernare än den konst vi hade. Den var ingalunda abstrakt utan han hade på ett mästerligt sätt lyckats fånga olika händelser.

Vi slog oss i samspråk med konstnären Zekiros. Det visade sig att han bodde i Addis men var uppväxt i Asella, den stad som vi hade bott i flera år. Just nu läste han konst i Lund. En mycket trevlig bekantskap.

Utställning var under beskydd av Etiopiska Ambassaden och själva ambassadören hade tagit sig ner från Stockholm för att närvara vid själva invigningen.

Vi började prata med ambassadören, som hette Dina Mufti. Även han var från Asella och som om det inte var tillräckligt så hade han även jobbat på CADU dvs vid samma projekt som jag fast vid olika tider. Vi var med andra ord jobbarkompisar. Han blev eld och lågor. Ring mig när ni kommer till Stockholm så ska vi gå ut äta etiopisk mat!!!

Vilken härlig upplevelse och ovanpå alltihopa köpte hustru Persson en tavla som säkert kommer att pryda sin plats i det Perssonska hemmet.

Ha en skön sommar!!!!





Kommentarer
Postat av: Bruno Nikolausson

Vad har persson behörigheten.

2009-06-21 @ 20:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0