Ett litet släktmöte i Småland



Hustru Persson, Märta och Gun



Rea och Gun fördjupar sig i släktens labyrinter



Birgitta, Gun och Rea


Hustru Persson hade ordnat en liten släktträff uppe i Småland.

När vi varit på kamratträffen i Åhus for vi vidare till Växjö och hustrus syster Rea. Där vankades sill och nubbe. Inte dumt för en törstig driver.

För några år sedan hade hustru raggat upp en hittills obekant släkting Gun. Kemin stämde bra och de hade massor att prata om. 

Just innan vi for till Åhus fick vi ett kort från Gun där hon skev att hon skulle hälsa på sin fostersyster i mörkaste Småland.
Då måste  vi träffas sade hustru!! Med telefonens hjälp fixades allt. 

Vi skulle köra Gun till Rea. Fick en vägbeskrivning. Försökte följa med på kartan, men de minsta byarna fanns var inte utsatta. Hon bodde i något som hette Väseboda. Jag sökte på Googles kartor och fick upp en massa platser i USA. Begränsade mig till Sverige och då gick det bättre. Det visade sig vara en riktig utvandringsbygd. Sentida ättlingar hade satt upp en minnessten vid Slätthögs kyrka. Nästan 900 personer hade utvandrat från församlingen.

Vi fann Gun tillsammans med sin fostersyster Märta. Båda var stadgade damer en bra bit över de åttio.

Vi for åter till Rea. Samtalen tycktes aldrig ta slut. Bilder visades över barn och barnbarn. Gun var en otroligt vital person. Hon hade skrivit sina memoarer från barndomen fram till 1970 och resten var på gång. Det var inget fel på energin. Nästa dag skulle hon åka hem till Västerås och dagen därpå vidare på bröllop i Sävsjö.

Efter god mat och fotografering återlämnade vi Gun till Väseboda.

Dagen därpå åkte vi  Richtung Landskrona. På vägen dit hann vi klämma några smålandskyrkor och även besöka hustrus lekkamrat Walther i Markaryd från uppväxten i Bromma.  Det gäller att vårda sina vänner!!!

Nu har jag skrivit nog för den här gången.

Vi hörs!!!!

Kommentarer
Postat av: victoria

låter som ni har fullt upp !

hoppas vi ses snart och det fint så länge !

nisse hälsar

2009-08-12 @ 17:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0