Kulturnatt



Karin Brunk Holmqvist

I går kväll var det kulturnatt i Landskrona med en massa aktiviteter.

Vi gick ut på kvällen. Lite kuturella är vi ju.

Först var vi på stadshuset där vi tittade på trådbussarna. En kille från miljöpartiet talade varmt för dem. Man har nog varit lite väl gnällig. Trots en hel del fördelar är de inte särskilt flexibla, men det gäller även för spårvagnar och tåg. Lärde att det fanns ca 300 städer i världen som har trådbussar.

Elverket i Landskrona fyller 100 år. För att göra oss påminda om de stora framsteg som gjorts släcktes all gatu- och torgbelysning ned i gång i timmen. Vi var ute på Rådhustorget. Det blev väldigt mörkt. Efter fem minuter tändes belysningen igen.

Vi trevade vidare till biblioteket. Där skulle en av mina favoritförfattare hålla föredrag. Karin Brunk Holmqvist!!

Karin är från Tomelilla. Hennes första bok heter "Potensgivarna". Jag låg dubbel av skratt när jag läste den. Har ni inte läst den, gör det!!!

Karin bjöd på en timmes förstklassig underhållning. Inte en död minut. Mycket skratt, men också en hel del allvar.

Karin har kommit ut med en ny bok. Den handlar om två 80-åriga damer som hamnar på hemmet, men de tycker livet är allt för tråkigt. Därför beslutar de sig för att sätta in en kontaktannons och sen blev ingenting sig likt. Hustru Persson köpte boken, Det skall bli ett sant nöje att läsa den.

När vi hört Karin tyckte vi det räckte. Vi gick hem och lyssande på ett två timmars program om tornedalsfinskan och dess framtid. Mycket intressant.

Nu får det vra nog. Fader väl!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0