Resa till Peru



Ett glatt och piggt gäng i Machu Picco



Den gömda inkastaden Machu Picco. Perus största turistattraktion



Vi träffade några cabybaras på väg till Amazonas. Det är världens största gnagare. Ni ser väl fågeln.



Ett svettigt gäng i Amazonas efter en lång dagspromenad i 35 gradig värme.


Hejsan igen!!!

Nu har jag varit borta ett bra tag. Jag såg att ni läst på bloggen. Det gläder mig!!

Nu har vi gjort världens resa. Det är lång till Peru. Bara från Amsterdam till Lima är det 1050 mil. Vi åkte i ett jättestort, men ack så trångt plan. Först ett par timmar tlll Amsterdam och sedan 12 timmar till Lima. Men väl framme väntade äventyren.

Först for vi till Cusco, Inkafolkens huvudstad, och sedan till Machu Piccu, som var en stad som spanjorerna aldrig hittade. Det var en stor upplevelse. Den ligger gömd i Anderna, men nu går det järnväg dit. För att hinna dit startade vi 4 på morgonen, så det var hårdkörning direkt.

Därefter bar det av till Amazonas där vi landade i något som heter Porto Maldonado och sedan var det tre timmars resa med båt på en stor flod som heter Rio Tambopoca. Då kom vi fram till en lodge, Refugio de Amazonas, som en släkting till hustru Persson driver, Ja han har tre olika lodger inne i Amazonas.

Väl där fick vi en egen guide och det blev ett hårt program. Det var väldigt varmt, ibland upp mot 40 grader. Vi fick se väldigt mycket, Apor i träden, en massa fåglar av vilka vi särskilt minns de stora Ara-papegojorna. Tyvärr fick  jag ingen bra bild på dem i djungeln, men väl senare på Zoo men det är inte samma sak.

Efter 4 dagar åkte vi åter till Lima och där väntade en av resans höjdpunkter. Det stora släktkalaset. En kusin till hustrus farfarsfar hade utvandrat till Peru kring förra sekelskiftet. Sedan dess hade det fötts många dugliga avkommer. På släktträffen var vi över 40 personer. Fantastiskt. Vi fick även besöka flera släktingar i deras hem och arbetsplatser. En mycket givande upplevelse.

Nu får det bli mer nästa gång!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Välskrivet/Christian

2008-11-11 @ 08:34:06
Postat av: Ingmari och Hans

Ni är fantastiska!Och tack för kortet!

Hans och Ingmari

2008-11-11 @ 14:51:39
Postat av: Sven Johansson

Det måste ha varit en lyckad men jobbig resa.

Fina bilder-och Tack för kortet, som vi fick.

Hälsningar.

Sven J.

2008-11-12 @ 16:21:09
Postat av: Anonym

Den första bilden är den bästa/Christian

2008-11-14 @ 22:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0