Din tid är ute

image158


Maglarps nya kyrka håller på att rivas!


Maglarps nya kyrka byggdes för drygt 100 år sedan. Tyvärr var det ett sk fuskbygge, som förde med sig en massa problem. 1976 stängdes kyrkan. Sen började kvarnarna mala. Och som Ni vet mal de inte med någon större hastighet. Man ville riva kyrkan. Men man river inte Gud hus hursomhelst. Tiden gick och förfallet blev allt värre. Slutligen kom beslutet. Kyrkan får rivas. Efter mer än 30 år i malpåse.

Jag och hustru var där häromdagen. Rivningen hade börjat. Det skulle kosta 2 miljoner. Att reparera den tlll godtagbart skick skulle kosta minst 30 miljoner. Så beslutet var säkert riktigt även om det tagit en massa tid.

Egentligen tycker jag det är lite av en tragedi. Ett fuskbygge som orsakat så mycket av byråkratiskt elende.

Det verkar som att det gått något slags troll i de här sakrala byggnaderna. Är de så dåliga att man inte vågar vistas i dem är det väl bättre att riva dem på  direkten, eller hur?
 
Vi har ett problem i vår sekulariserade värld. Ingen går i kyrkan,men alla kyrkor måste vara kvar i alla fall. Här i Landskrona har vi två kyrkor som har avkristnats. En har blivit museum, men den andra står kvar ute på slätten. Vad som kommer att hända med den vet jag inte.

Livet var nog lättare när man hade kyrkoplikt. Då visste man vad man skulle göra även om man inte tyckte om det.

Ni har kanske synpunkter.

Hör gärna av er!!


Timman är sen. Jag sger god natt!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser framemot nya spännade inlägg.

Hälsningar från Solna

2007-11-09 @ 18:59:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0