Utflykt norrut

image59

Stefan i matlagningstagen

image60

Kocken Ayele Asamere med vacker hjälpreda

image61

Sven äter linswåt med injera

Tidigt på morgonen begav vi oss iväg mot Gävle. Vid hade god marginal för att hinna tåget i Lund. När vi kom till Kävlinge blev det stopp. Bara ett spår var farbart. I stället för att resa direkt som planerat fick vi vänta i Kävlinge och ta ett senare tåg därifrån.  Vår tidsmarginal hade plötsligt krymt till intet och när vi kom till Lund skulle vårt tåg redan ha gått. Vi sprang upp på till perrongen och till vår glädje var Stockholmtåget även försenat. Ganska så mycket tilllika. Vi pustade ut. For vidare mot huvudstaden. Även här hade vi god tid att byta enligt plan, men även där fick vi rusa till Gävletåget för att hinna med.

Anne Catrine mötte. Så småningom kom Stefan hem och det blev senare på kvällen en god måltid. Stefan var en hejare till att fixa till det.

Eftersom både Stefan och Anne Catrine skulle jobba dagen därpå for vi till Stockholm för att förkovra oss. For till Riksmuséet och tittade på Linné-utställningen. Mycket intressant. Sedan åt vi på muséets restaurang. Det blev en mycket god flundra. Sedan såg vi på film i Cosmonova. Den hette Amasonas och var en mäktig historia.

Sen tog vi oss in till stan där vi strosade några timmar. Stadens nybakade studenter for omkring på lastbilar och förde ett himla väsen. Vi tyckte det var att ta i. Det såg vådligt ut och efter vad jag hörde hade det också inträffat ett par olyckor.

Kl 6 träffade vi Christian och Victoria i Kungsträdgården. Där var det en jättesatsning på mat från många länder. Smaka på Stockholm hette det. Vi passade på att äta Etiopisk mat. Jättegott och ett antal ord på amarinja.
Vi passade också på att ta oss några öl, som med tiden blev ganska många. Vädret var fint, stämningen likaså.
Vid 8-tiden tog vi oss till stationen och vidare till Gävle, där Stefan hämtade oss.

Ett par fina dagar var tillända, men vi stannar ytterligare ett tag.

Vi hörs!!

Kommentarer
Postat av: Stefan Gemzell

Stort tack för ett mycket trevligt besök uppe hos oss i norr! Mycket trevligt, ni är alltid välkomna hos oss.
/Stefan & Anne Catrine

2007-06-10 @ 13:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0