Rondellhundar och chokladbullar

image81

Sveriges största rondellhund

image82

Sveriges minsta gräddbullefabrik

image83

Gräddbullar gjorda efter det ursprungliga receptet


Häromdagen var vi ute och, som vi brukar säga, körde kyrkor. Det innebär att vi fotograferar olika kyrkor utvändigt och invändigt. Vi hade ställt kosan mot sydväst. Vid lunchtid hade vi kommit till Trelleborg. Vi tog oss ut till Trelleborgs golfklubb, där vi åt en alldeles utmärkt oxbringa.

Vi hade hör talas om att i Trelleborg skulle finnas Sveriges största rondellhund, tillverkad av den väl- och ökände konstnären Lars Vilks, han från Kullaberg Ni vet. Vi frågade i damen i restaurangen och hon talade om var den fanns. Men så tillade hon: Men det är ju bara en bunke brädor så det är inte mycket att se. Vi åkte dit och nog var den stor. Ja håller med om att det är en ganska märklig skapelse. Hur som helst är det kul att ha sett den.

Inte långt från rondellen ligger en av våra favoriter, Maglarpsbullen, Sveriges minsta gräddbullefabrik. Vi gick in i fabriksshopen och började diskutera. Det slutade med att vi köpte en låda gräddbullar, som var gjorda på det ursprungliga receptet. Jag är inte så svag för vanliga gräddbullar, men just de här tycker jag är toppen. Vi åt vars en bulle. Resten lägger vi i frysen när vi kommer hem. Vi tänker äta dem vid lite speciella tillfällen. Midsommaren ligger nog bra till.

Nu sätter jag punkt för den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0