Solens mat

image211

Bo Hagström signerande sina alster


På TV har vi med glädje följt med ett progran som heter Solens mat. 

Vi blev väldigt glada när vi såg att Munskänkarna hade bokat in programledaren Bo Hagström som föredragshållare till en av sammankomsterna.

Och det var inte bara vi som kom. Vi var över 100 personer och det är mycket för att vara i Landskrona.

Programet var en enda lång kärleksförklaring till Italien och framför allt dess genuina mat. Han har en enastående förmåga att plocka fram lite udda personer i otillgängliga trakter som hade en god kunskap om den ursprungliga matlagningskonsten. Det kunde vara hela rätter eller ostar eller korvar. Den industialiserade matproduktionen gav han inte mycket för.

Han hade tydligen själv en mycket grundlig kunskap om Italien och dess kokkonst. Jag har läst att han själv drivit en egen restaurang i Italien. Men nu var det matprogram som gällde.

En del TV-team består av ett stort antal personer, 10 stycken eller mer. Han sa: Det går inte att komma till obygderna med ett sådant team. Då skrämmer man livet av de gamla gummorna.

Nej, sa han, vi är bara två personer, jag och min filmare. Då kan man komma människorna nära, då kan man skapa personliga relationer och då kan man få folk till att prata om sådant som ligger dem varmt om hjärtat. Många kvinnor är enormt stolta över sin matlagningskonst och berättar  gärna både länge och väl.

Han har verkligen funnit sin nisch. Tack vare att han behärskar italienska kan han bygga broar mellan folk och genom sina program och föredrag vidarebefordra upplevelserna till oss.

Han drog även en lans för olivoljan och lärde oss att skilja på de olika kvalitéerna.

Han hade naturligtvis skrivet en bok i ämnet, "Solens smak" hette den och så hade han gjort en CD med musik från TV-programmen.

Vår kväll avslutades med en god itialiensk buffé ledsagad med ett goda vinor.

En lärorik afton var till ända.

Arrividederci !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0