Att hålla kontakten med gamla vänner

image130image131

På Medivi brunn

image132image133image134

Hemma hos Erik och Gun


Denna sista vecka har helt gått åt att sköta de sociala relationerna och det är vi glada för.

Under årens lopp träffar man många personer. De flesta blir just möten inte mer. Men sedan har vi längre kontakter. Skolan, konfirmationen, elevpraktik, studentåren, fackutbildningen, arbetet.  För våran del har det blivit så att den avslutande utbildningen har blivit den mest bestående. Vi var väl vuxna och mer seriösa. Vi var en utvald skara med likartade intressen och värderingar. Därför har vi velat hålla kontakten genom åren. Och den har väl närmast förstärkts när vi blivit pensionärer och vi fått lättare att disponera vår tid.

Först hade hustru Persson 50-årsmöte med sina kurskamrater från lanthushållsskoleutbildningen i Uppsala. Vi män fick också följa med. Vi träffades på anrika Medevi brunn, Sveriges äldsta hälsobrunn med anor från 1600-talet. Där blev det brunnsdrickning och traditionell grötlunk och mycket samvaro plus lite utflykter. Bl a hälsade vi på gamle nobelpristagaren Werner von Heidenstam på Övralid. Flickorna berättade massor med minnen från studieåren. 

Vi kom hem sent i går kväll ordentligt trötta. Dagen därpå skulle vi på ny träff. Det var grupp syd av agronomårskurs 54 som skulle ha möte. Hustru hade fått ont i en tå så vi beslöt göra ett besök på våran vårdcentral som öppnade kl 8. Efter besiktning fick vi grönt ljus och gav vi oss av mot Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium. Alla våra gamla polare var redan på plats. Bollerup visade sig vara en helt fantastastisk anläggning. Vi fick en förnämlig guidning runt anläggningarna. Först en historik sedan en genomgång av dagens aktiviteter. Framförallt hästsidan hade expanderat något enormt, men vi fick även se deras stora lagård med robotmjölkning. Sedan var det dags för det kulturella. Bollerups kyrka med sitt runda torn. Det finns ju tre till med runt torn i Skåne. Ni vet väl vilka? Om inte kan det vara en lämplig uppgift att ta reda på!

Phaderbroder Dior var  värd och han ville gärna visa Hannas kyrka, som låg nära hans sommarhus. Denna var högst sevärd med sin gamla dopfunt, sina målade gardiner och takmålningar.

Sen bar det i väg till Erik och Gun. De bodde i ett förtjusande hus ute på landet. Gästfriheten var stor och det bjöds rikligt och gott av både dricka och mat. Som vanligt kände vi oss genast hemmastadda och det pratades och det hölls små tal. h'Atlas deklamerade en dikt av Ferlin. Bättre kunde det inte vara.

Dessa träffar är ovärderliga. De är seriösa samtidigt som de är opretentiösa. Och vi lyckas alltid hålla dem på en så hög nivå att de inte bara sociala utan även educational, som det förmodligen heter på modern svenska.

Alert inbjöd till nästa träff. Med Lones hjälp kommer det säkert att bli bra. Det tackar vi för.

Vi träffs. 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0