Mera konst

image9image10image11image12


Gripna av gårdagens konstrunda beslöt vi att i dag göra ännu en, fast i dag tänkte vi fara upp i nordvästskåne till Kullahalvön.
Birgitta var tänd på lite naiv konst som en starter. Vi for till Galleri Naiv som ligger vid Kulla Gunnarstorp. Många härliga tavlor. Det naiva stuket gör att man känner sig lite extra glad när man ser dem. Jag frågade lite försynt om det gick för sig att ta några bilder. Jajamensam, sa utställaren. Gärna det. Det är minsann inte ofta att folk frågar. Ett lite samprov. Varsågod.

Höganäs och Kullabygden förknippas ofta med keramik. Vi valde ut Claes Tell bland många. Det blev bara så. Jättefina saker. Birgitta föll för den Ostindiska krukan. Blir fin att sätta orkidéer i.

Färden gick vidare till Mölle by the sea. På Möllegården hittade vi en som var en riktig fåramålare. Ulla hette hon. Får i allt dock inte i kål. Det blev ett foto. Ni får själv gissa vilket.

Nu när vi sett  så mycket fint beslöt vi att sätta stopp för den här gången. Vi kör hem, fast vi tar vägen över Flinkmans café i Sireköpinge. Sagt och gjort. Så får det bli och så blev det. Jättegod morotskaka och kaffe som var ordentligt varmt. Sen kunde vi inte låta bli utan vi gick in och tittade på Katarinas keramikalster. Hon gör toppenfina keramikägg.  Har ni inte sett dem förut så titta på översta bilden.

Det blev en fin dag även om det småregnade hela tiden. Men efter regn följer solsken så det blir nog bra.

Det kommer en dag i morgon. Kanhända vi åker till Österlen. Vi får väl se. Hej så länge. Vi hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0